CBR start pilot Engelstalige nascholing code 95
'belangrijke stap'

CBR test Engelstalige nascholing Code 95

Shutterstock Foto: Shutterstock

Om de nascholing Code 95 toegankelijker te maken voor chauffeurs die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, introduceert het CBR nu de mogelijkheid om dit traject in het Engels te volgen. De pilot start op 1 oktober en zal tenminste een jaar duren.

Dit initiatief in samenwerking met de branche is een belangrijke stap om het voor deze chauffeurs gemakkelijker te maken hun verplichte nascholing te voltooien en daarmee de geldigheid van hun code 95 te behouden”, legt het CBR uit. De examens C en D en het theoretische deel van de basiskwalificatie zijn ook al in het Engels mogelijk. De pilot helpt bepalen of de kwaliteit van de Engelse cursussen inderdaad vergelijkbaar is.

Aanvullende eisen

“Tijdens de pilot worden de ervaringen van opleiders, docenten en cursisten nauwkeurig getoetst. Op basis van deze ervaringen zullen na de pilot aanvullende eisen voor de nascholing in het Engels worden opgenomen in het Raamwerk nascholing code 95 en ADR.”

Vanaf september 2024 kunnen opleiders hun certificeringsaanvraag voor Engelstalige nascholingsplannen voor de code 95 indienen bij de afdeling certificering en toezicht van het CCV.

Lees ook:

Afgelopen jaar gingen 24.000 praktijkexamens B niet door

Minimaal slagingspercentage voor extra examenplek naar 40%

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 
Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.