Politiebus
onder invloed

Rijbewijslozen gaan opnieuw in de fout

Shutterstock Foto: Shutterstock

Een man van wie het rijbewijs net voor acht maanden was ingenomen is op de A2 bij Den Bosch aangehouden voor rijden onder invloed van harddrugs. In Ellecom raakte iemand met ingevorderd rijbewijs als bestuurder zelfs betrokken bij een frontale botsing.

Twee auto’s zijn zondag rond 18.30 uur op de N348 bij het Gelderse Ellecom frontaal op elkaar gebotst. Volgens een politiewoordvoerder raakten beide bestuurders zwaargewond en zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. Een van beide automobilisten beschikt niet over een geldig rijbewijs, omdat dat volgens de politie al eerder is ingevorderd.

Een derde auto botste achterop het ongeval, maar de inzittenden kwamen er zonder ernstig letsel van af. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Halsbrekende toeren

Een man van 50 raakte op 24 augustus zijn rijbewijs kwijt nadat hij tijdens een flinke regenbui zeker 159 kilometer per uur had gereden waar 100 per uur was toegestaan. Ook haalde hij rechts in en beging hij andere verkeersovertredingen.

De officier van justitie besloot  het rijbewijs van de man acht maanden in te houden voor wat werd omschreven als “halsbrekende toeren” op de A59 bij Rosmalen. In dat besluit was meegewogen dat de automobilist al vaker de in de fout is gegaan. Naast het inleveren van zijn rijbewijs werd de man ook verplicht naar een cursus gestuurd om te leren over de gevolgen en risico’s van gevaarlijk rijgedrag.

Zaterdagavond op de A2 werd de man dus echter opnieuw achter het stuur van een rijdende auto aangetroffen, deze keer onder invloed van harddrugs. De politie heeft hem aangehouden.

Lees ook:

Auteur: Redactie RijschoolPro / ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.