Erik Kantelberg VeKabest
Nieuwe waterweg ingeslagen

VekaBest al 60 jaar te land en nu ook te water

Erik Kantelberg: “Onze aanpak voor verkeerstheorie is zeer succesvol en precies die aanpak ga je nu terugzien in de materialen voor het vaarbewijs.”

Een nieuwe, opvallende stap voor Nederlands meest vooraanstaande leverancier van verkeersmiddelen. Naast het aanbieden van cursussen en materialen voor vrijwel alles wat rijdt, start VekaBest nu ook met de cursus Klein Vaarbewijs 1. Geen onlogische stap, als je bedenkt dat VekaBest al zoveel jaren specialist is in het ontwikkelen van theorielessen voor verkeersonderwijs.

“We slaan een nieuwe weg in, deze keer een waterweg” aldus Erik Kantelberg van VekaBest. “Onze aanpak voor verkeerstheorie is zeer succesvol en precies die aanpak ga je nu terugzien in de materialen voor het vaarbewijs.”

Kantelberg vervolgt: “Enthousiast zijn we zeker, nog steeds, want het is inmiddels zestig jaar geleden dat we onze eerste eerste stappen zetten op het pad van de verkeerstheorie. In die tijd bestond er een grote behoefte aan degelijke leerstof, zodat kersverse automobilisten en motorrijders veilig én met zelfvertrouwen de weg op konden gaan. Vanaf het eerste moment voelde het voor ons goed om die verantwoordelijkheid te nemen. We konden een wezenlijke bijdrage leveren aan het individuele kennisniveau en de zelfzekerheid van verkeersdeelnemers. Zo werd verkeerstheorie een liefde voor ons. Iets dat we koesteren en dat we graag met iedereen willen delen. Dat zie je nu ook terug in de vaarbewijscursus.”

Samen met de rijschoolhouder

“Vanaf het eerste uur hebben we ons gericht op de rijscholen. Zij staan met beide voeten in de praktijk en weten precies wat hun leerlingen moeten doen om het rijbewijs te halen. Als VekaBest zijn we daarbij serviceverlenend op het gebied van verkeerstheorie. Samen met de rijschool hebben we zo de beste verkeerstheorie van Nederland kunnen ontwikkelen, met inmiddels de hoogste slaagkans voor leerlingen. Het is onze aanpak ten voeten uit: we zitten naast de rijinstructeur, niet tegenover hem. Zo doen we dat nu ook als het gaat om de cursus Klein Vaarbewijs 1. Opleiders kunnen hiermee hun cursusaanbod uitbreiden en een nieuwe markt aanboren. Een markt die de laatste jaren sterk groeit en perspectieven biedt voor de toekomst,” aldus Erik Kantelberg.

Begrijpelijke vaarbewijstheorie

De verkeers- en gedragsregels op het water zijn verre van vergelijkbaar met die op de weg. Daarom vormde VekaBest vorig jaar een projectteam met aan het roer Erik Kantelberg, Henk Ligthart – communicatiespecialist, vormgever en zeer ervaren watersporter – en Dick van Ditshuizen, vaarbewijsdocent en eveneens zeer ervaren watersporter.

Met het CBR-examendocument KVB1 als basis én de enorme hoeveelheid praktijkervaring, ontwikkelde dit team een up-to-date e-learning, bestaande uit elf hoofdstukken en honderden oefenvragen. De interactieve opzet, waarbij teksten door een professionele voice-over zijn ingesproken en de vormgeving tot de verbeelding spreekt, zorgt voor een bijzonder toegankelijke cursus. Een die wordt afgewisseld met oefenvragen en proefexamens zoals je ze ook in het CBR-examen Klein Vaarbewijs kunt verwachten. “Leren voor het vaarbewijs wordt hiermee een belevenis met een uitermate hoge kans van slagen voor het CBR-examen,” voegt Erik Kantelberg tot slot nog toe.

Samenvattend

  • VekaBest introduceert interactieve online vaarbewijstheorie
  • Unieke aanpak met ingesproken teksten en begrijpelijke visuals
  • Altijd up-to-date op basis van het meest recente CBR toetsservice document
  • Meer dan 500 oefenvragen en 20 verschillende proefexamens

Vaarbewijs VekaBest

Lees ook: VekaBest viert 60 jaar toewijding aan verkeersonderwijs

Auteur: Redactie RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.