Arno Smits (BOVAG): 'Een historisch intikkertje'
column

Arno Smits (BOVAG): ‘Een historisch intikkertje’

"De tijd dringt; voor de verkeersveiligheid geldt immers liever vandaag dan morgen" Foto: BOVAG

In zijn maandelijkse column voor RijschoolPro praat Arno Smits over het wel en wee binnen de rijschoolbranche. Deze maand schrijft hij een korte brief aan Barry Madlener, die onlangs tot de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat werd benoemd. “We hopen dat dit het eerste dossier is waar u uw tanden in gaat zetten.”

Beste minister Madlener,

Allereerst: van harte gefeliciteerd met uw nieuwe job. U had zich geen mooiere portefeuille kunnen wensen. We kijken ernaar uit om u mee te nemen in de wondere wereld van de rijschoolbranche. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze toegewijde instructeurs en docenten, samen met de rijschoolhouders, een nog grotere bijdrage kunnen leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland.

U bent nu de derde minister die zich buigt over het dossier rondom de aanbevelingen van de Commissie Roemer. Veel werk is al verzet, en uw voorganger, Mark Harbers, heeft op 28 mei op de valreep nog de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de uitvoering van het Advies Roemer. We staan dus al met één voet over de streep.

Minister, het voorwerk is gedaan, de bal ligt op de stip – u hoeft deze alleen nog maar tegen het netje te schoppen. U kunt hiermee de geschiedenis ingaan als de minister die de rijschoolbranche voorgoed veranderde.

We hopen dat dit het eerste dossier is waar u uw tanden in gaat zetten. Weet dat wij, mocht u onderweg vragen hebben of inzicht nodig hebben, klaarstaan om u te ondersteunen. De rijschoolbranche verdient erkenning, niet alleen voor hun vakmanschap, maar ook voor hun onmisbare bijdrage aan de verkeersveiligheid in Nederland.

De tijd dringt; voor de verkeersveiligheid geldt immers liever vandaag dan morgen.

Arno Smits
Voorzitter BOVAG Rijscholen

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.