Explosieve stijging diefstal van bedrijfswagens en vrachtwagens
Cijfers

Explosieve stijging diefstal zware bedrijfswagens en vrachtwagens

Op videobeelden zien bedrijven vaak met lede ogen aan hoe een complete combinatie verdwijnt in de nacht Foto: Shutterstock

Het aantal zware bedrijfswagens en vrachtwagens dat wordt gestolen, stijgt explosief. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit cijfers van de Dienst Wegverkeer (RDW). Inmiddels zijn halverwege 2024 al evenveel trucks geroofd als in heel 2023, zegt Transport en Logistiek Nederland.

Hele vrachtwagens die van een industrieterrein worden gestolen en opleggers die schaamteloos van een parkeerplaats worden aangekoppeld en meegenomen. Op videobeelden zien bedrijven vaak met lede ogen aan hoe een complete combinatie verdwijnt in de nacht.

Speciale groepen op Facebook staan vol met oproepen om hulp, inclusief kenteken. Af en toe duikt er een bericht op dat een vrachtwagen toch wordt teruggevonden of waarbij de cabine wordt herkend waarmee een oplegger is geroofd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Bron: ANP MediaWatch

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.